Audi Q5   Raadgevingen voor het gebruik   Controleren en bijvullen  Koelsysteem
Zorgvuldig te werk gaan als koelvloeistof wordt bijgevuld.
Motor afzetten.
Motor af laten koelen.
Een doek op de vuldop van het koelvloeistofexpansiereservoir leggen Afb.1 en de dop voorzichtig linksom eraf draaien ATTENTIE!.
Koelvloeistof bijvullen.
Vuldop goed vastdraaien.
Koelvloeistof die u bijvult, moet aan bepaalde specificaties voldoen Link. Als u in geval van nood niet over antivries, G12++, G12+ of G12 beschikt, mag u geen andere antivries gebruiken. In dit geval eerst alleen water gebruiken en de juiste mengverhouding met de voorgeschreven antivries zo spoedig mogelijk weer herstellen.
Voor het bijvullen alleen nieuwe koelvloeistof gebruiken.
Niet hoger dan de „MAX“-markering bijvullen. Teveel aan koelvloeistof wordt bij warm worden van de motor door de overdrukklep in de vuldop uit het koelsysteem geperst.
Bij een vrij groot koelvloeistofverlies alleen koelvloeistof bijvullen, nadat de motor is afgekoeld. Zo voorkomt u motorschade.
ATTENTIE!
  • Het koelsysteem staat onder druk! Vuldop van het koelvloeistofexpansiereservoir niet bij warme motor openen - verbrandingsgevaar!
  • Antivries en dus ook koelvloeistof zijn schadelijk voor de gezondheid. Antivries in de originele verpakking buiten het bereik van kinderen goed opbergen - gevaar voor vergiftiging!
Milieu
Als de koelvloeistof eenmaal is afgetapt, mag deze niet worden hergebruikt. De koelvloeistof opvangen en rekening houdend met de milieuvoorschriften opslaan en afvoeren.